به گزارش خبرنگار دهکده خبر؛ حیدر محمدی مشاور رئیس سازمان غذاودارو در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار دهکده خبر درباره استفاده نامتعارف از ارز ترجیحی دارو می گوید: اختلاف رقم میان ارز ترجیحی و ارز آزاد در دارو بازار سوداگران را سکه کرده و باعث شده است تا آنها بجای دارو فراورده دیگری تهیه کنند بنابراین اختصاص این ارز به سازمان های بیمه گر می تواند شرایط را برای قرار گرفتن درست این ارز فراهم کند .
سالهای بسیاری است که صحبت ِ از بین رفتن رانت ارز ترجیحی می شود تا این اختلاف جذاب در ارز دارو به حداقل برسد و یارانه مستقیم در اختیار مردم قرار بگیرد؛ در همین راستا بود که قرار شد تا ارز 4200 تومانی به سازمان های بیمه گر منتقل شود.
حسین علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با اختصاص ارز ترجیحی به سازمان های بیمه گر ؛ما پرداختی از جیب مردم را کاهش می دهیم و مطمئن باشیم بیمه به موقع توان این انجام این کار را دارد.
امسال بیش از 3 میلیارد دلار ارز ترجیحی به حوزه دارو اختصاص داده شد؛ این در حالی است که اعداد و ارقام اعلام شده در بودجه 1401؛ حکایت از کاهش این عدد برای سال آینده دارند؛ عددی که قرار است در اختیار سازمان های بیمه گر قرار بگیرد تا رانت دارو به حداقل برسد.
بهرام دارایی رئیس سازمان غذاو دارو هم گفت: در بودجه 1401 رقمی معادل 40 هزار میلیارد تومان برای ارز ترجیحی دارو در نظر گرفته شده است که امیدواریم کمسیون تلفیق بررسی های لازم را در این باره داشته باشد و شرایط را برای اختصاص رقم مورد نظرمان که عددی معادل 90 هزار میلیارد تومان است در اختیارمان قرار بگیرد تا بتوانیم از سلامت مردم در سال آینده حفاظت کنیم.
مباحث کارشناسی در کمیسیون تلفیق ادامه دارد و تصمیم گیری کمیسیون تلفیق در این رابطه تعیین کننده است و می تواند شرایط را به نفع مردم در حوزه سلامت تغییر دهد.
پرش به محتوا
مطلب بعدی